Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα Μουσεία 18/05/2016

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα Μουσεία 18/05/2016

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ποικίλες εκδηλώσεις και με ένα μήνυμα για τα μουσεία ως χώρους πολιτισμικών ανταλλαγών, εορτάζεται και φέτος, 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για σήμερα, η είσοδος στα Μουσεία θα είναι ελεύθερη, ενώ το φετινό τιμώμενο μουσείο είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη θεμελίωση του.

Όσον αφορά την πόλη μας διοργανώνονται οι παρακάτω δράσεις

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Τετάρτη 18 Μαΐου διοργανώνοντας τη δράση «Πολύγλωσσο Μουσείο με μουσικές συναντήσεις», με ξεναγήσεις στην νοηματική, σε άτομα με προβλήματα όρασης, στο ευρύ κοινό, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις, κι όλα με ελεύθερη είσοδο. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου «Μνήμη και Λίθοι» και «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» αλλά και στις περιοδικές εκθέσεις «Ραιδεστός- Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σε ένα ταξίδι προσφοράς» και «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και στο μέλλον».

Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης 
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα συμμετέχει κι αυτό στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ενδιαφέρουσες δράσεις.Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, τις ώρες 8.00 – 20.00, στις Αίθουσες Μόνιμης Έκθεσης «Amusing Museum», θα πραγματοποιήσει διαδραστική ξενάγηση με ερωτήσεις, γρίφους και παιχνίδια για κινητά και tablet με λειτουργικό Android, σε συνεργασία με την Anaptixis Development Team (ομάδα αποφοίτων του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ).

Πηγή: Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα: Ελεύθερη είσοδος -Παράλληλες εκδηλώσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267464/diethnis-imera-moyseion-simera-eleytheri-eisodos-paralliles-ekdiloseis#ixzz490pa9GbO

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

“On behalf of all our associates, I invite you to meet us in person
and we will be happy to help you.

Lazaros D. Papaiordanidis, DDS, MSc, Dental surgeon